1971-1980ArthouseCanadaMai ZetterlingTV

Mai Zetterling – Stockholm (1978)

Mai Zetterling explores Swedish cultural canon in a Canadian TV-production called “Cities”. Zetterling herself play all the prominent roles.

A description in Swedish:
”Stockholm” är hennes kluvna relation till Sverige är allt annat än subtil. Mai Zetterling spelar själv ett antal karaktärer hämtade ur det svenska kulturarvet som på olika sätt lyfter upp men samtidigt kritiserar den svenska kulturen. I synnerhet känns det som en kritik mot den konformism ”drivit” Zetterling i exil. Filmen vilar också på en tydlig feministisk och queer kritik av äktenskapet och mansrollen.

Filmen Stockholm var en del av programserien Cities, en serie i 13 delar där olika kulturprofiler skildrade städer som påverkat deras liv. Bland annat Glenn Gould i Toronto, Germaine Greer i Sydney och Anthony Burgess i Rom. Serien sändes på kanadensisk tv i slutet av 70-talet, men efter det har den inte visats särskilt mycket och den har i mångt och mycket fallit i glömska.

656MB | 50m 09s | 720×534 | mkv

https://nitroflare.com/view/F3A89DAAA2E0531/Mai_Zetterling_-_Stockholm_(1978).mkv

Language:English
Subtitles:none

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button